Хто реально замінив м’ясо тофу - чи ситно це?

Это место, где вы можете поболтать на всякие околосвадебные темы

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

Хто реально замінив м’ясо тофу - чи ситно це?

Сообщение Kopatuch » Вчера, 18:06

Задумався про те, щоб зменшити кількість м'яса. Часто бачу, як тофу використовують типу як замінник. Але в мене питання до тих, хто реально пробував. Воно взагалі ситне? Я дивлюся на нього - це ж ніби сир з води. З'їси його, і чи не будеш через годину знову голодний? Чи дає він відчуття ситості, як шматок курки?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Хто реально замінив м’ясо тофу - чи ситно це?

Сообщение zina900204 » Вчера, 18:06

Дивлячись як його приготувати. Якщо ти його просто з пачки дістанеш і з'їси - то, звісно, ні. Він буде прісний і "пустий". Я його готую так: спочатку обов'язково треба віджати всю воду (під прес покласти), потім порізати і замаринувати в соєвому соусі зі спеціями. Тоді він смачний.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Сообщение Kopatuch » Вчера, 18:07

Тобто вся справа в маринаді. Але чи ситно? Маринад же не додає ситості. Мене турбує саме відчуття в шлунку. Курка важка, ти її з'їв і відчуваєш, що пообідав. А тофу? Він же легкий, там білка ніби небагато. Чи не виходить так, що ти ніби поїв, а калорій недобрав і швидко знову хочеш їсти? І чи смачно це взагалі, чи просто "терпимо заради здоров'я"?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Сообщение zina900204 » Вчера, 18:10

Ти помиляєшся, білка там якраз достатньо, майже як у м'ясі (на 100 грамів, звісно). Ситість від нього є, але вона інша, "легша". Немає тієї важкості в шлунку, як від свинини. Це чистий рослинний білок.
Головний секрет - це текстура. Щоб він був ситним і смачним, його треба не просто замаринувати, а й правильно приготувати. Я роблю так: віджав, замаринував, потім обваляв у крохмалі (це важливо!) і швидко обсмажив до хрусткої скоринки. Виходить супер. Або можна купити тофу https://egastronom.ua/syr-tofu/ вже копчений чи маринований, часто імпортний буває смачніший за наш.
Але їсти його просто так, як котлету, не вийде. Він має йти як частина страви. Наприклад, смажений тофу з рисом та овочами. Ось тоді це повноцінний, ситний обід, який спокійно замінює м'ясо. А якщо з'їсти просто 100 грамів "голої" соєвої губки - звісно, ти не наїсися.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Вернуться в Общие свадебные вопросы