У мене криві стіни - як поставити двері без щілин?

Это место, где вы можете поболтать на всякие околосвадебные темы

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me

У мене криві стіни - як поставити двері без щілин?

Сообщение Kopatuch » Вчера, 20:23

Стіни в квартирі криві, особливо біля отворів. Хочу поставити міжкімнатні двері, але боюсь, що потім будуть щілини між коробкою і стіною. Вирівнювати все штукатуркою не хочеться, бо це ще окремий ремонт. Може хтось уже ставив у таких умовах? Як зробити, щоб виглядало акуратно?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: У мене криві стіни - як поставити двері без щілин?

Сообщение zina900204 » Вчера, 20:23

У мене така сама історія, в старій “панельці” стіни гуляють майже на сантиметр. Майстер вирівнював коробку клинами, спочатку виставив сторону з петлями по рівню, потім запінив. Після висихання піни добори й лиштви підрізав під нахил, щоб щільно прилягали. Візуально все виглядає рівно, навіть якщо сама стіна крива. Головне - не пінити до виставлення коробки, бо вигне.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Сообщение Kopatuch » Вчера, 20:24

Я теж не вирівнювала стіни, просто взяла досвідченого монтажника. Він зразу попередив, що коробку треба виставляти “по рівню”, а не по стіні, бо тоді двері закриватимуться криво. Щілини потім закрили доборами, а лиштви підігнали вручну - з боку трохи підрізали під кут. Ніхто навіть не здогадується, що там стіна йде хвилею. Якщо отвір зовсім розбитий, то іноді ще додають гіпсову підкладку під коробку.
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Сообщение zina900204 » Вчера, 20:24

Я ставив двері минулої осені, теж у старому будинку, і можу сказати - без клинів не обійдешся. Коробку вирівняли по вертикалі й горизонталі, а простір між нею і стіною запінили низькорозширюваною піною.
Після цього поставили добори, щоб закрити глибокий отвір, і лиштви з невеликим нахилом. Якщо стіна взагалі “гуляє”, майстри роблять компенсаційний підріз - лиштва ніби повторює контур. Головне - брати двері з нормальним запасом коробки. Я замовляв у міжкімнатні двері у Львові, https://dveri-market.lviv.ua/shop/mizhkimnatni-dveri там одразу запропонували варіант із доборами під різну товщину стіни. Це сильно спрощує монтаж, бо не треба вирівнювати все штукатуркою.
Якщо в тебе великі перепади, краще відразу домовитись із майстром, щоб поставив пластикові підкладки під коробку і фіксував петлеву сторону першою - тоді двері не поведуть. Щілини потім легко сховати доборами, лиштвами або декоративною планкою, а вигляд буде як після ремонту “з нуля”.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Вернуться в Общие свадебные вопросы