Хто лікував тонзиліт і як?

Создавайте свои персональные дневники, пишите о процессе подготовки, делитесь мнением о свадебном сервисе, своими переживаниями и радостями, размещайте фото и просите совета у других невест. Не забывайте о позитиве!

Модераторы: Ainura, anikona, L@dy_Fl@me, Vitality, Эмми

Хто лікував тонзиліт і як?

Сообщение Kopatuch » 24 май 2025, 16:44

Хто мав досвід лікування тонзиліту за допомогою розчину Стоматидин? У мене хронічна форма, горло постійно червоне, мигдалики збільшені, особливо в осінньо-зимовий період. Нещодавно терапевт порадив включити в лікування полоскання антисептичним розчином, зокрема згадував Стоматидин. Але перш ніж купувати, хочу зібрати реальні відгуки — наскільки він ефективний саме при тонзиліті, чи дійсно знімає запалення і зменшує біль? Чи може лише допоміжний засіб? Також цікавить, чи не сушить слизову, бо вже мав негативний досвід з іншими засобами. І взагалі — чи можна застосовувати його тривалий час, чи є обмеження?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Re: Хто лікував тонзиліт і як?

Сообщение zina900204 » 24 май 2025, 16:44

У мене ситуація майже така ж — з дитинства маю проблеми з горлом, і тонзиліт регулярно загострюється. Перепробувала багато всього: і таблетки, і народні методи. Але коли почала полоскати горло Стоматидином, вперше відчула полегшення вже після кількох застосувань. Смак у нього специфічний, але не пекучий, слизову не сушить. Найбільше мені сподобалося, що після полоскання пропадає різкий біль, і говорити стає легше. Я зазвичай роблю це тричі на день, особливо після їжі. Лікар сказав, що він діє як антисептик і добре виводить бактерії з лакун. Я б не сказала, що це чарівна паличка, але як частина комплексного лікування — дуже хороший варіант. І головне — безпечний, навіть доньці лікар дозволив полоскати при початкових симптомах.
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Сообщение Kopatuch » 24 май 2025, 16:44

Те, що не сушить слизову — вже великий плюс. Скажіть, будь ласка, а скільки днів підряд можна ним користуватись? Бо іноді у мене загострення триває тиждень і більше. І ще — чи треба його якось чергувати з іншими засобами, чи можна користуватись тільки ним?
Kopatuch
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 0 раз.
Дата свадьбы: 18.12.1998

Сообщение zina900204 » 24 май 2025, 16:45

Я особисто користувалася Стоматидином без перерв 7 днів, іноді й довше, коли було потрібно. Мій терапевт сказав, що цей розчин можна використовувати курсом до 10 днів без шкоди. Головне — після полоскання не їсти і не пити хоча б 30 хвилин, щоб речовина встигла подіяти. Якщо стан важкий, можна комбінувати з іншими засобами — наприклад, з антисептичними спреями або льодяниками з протизапальними компонентами, але Стоматидин усе одно залишається базовим у моїй схемі. Щоб не губитися в припущеннях, раджу подивитися офіційний ресурс, там усе чітко розписано про тонзиліт + розчин Стоматидин https://stomatidine.com.ua/main-menu/tonzilit/ Там є повна інформація про застосування саме при тонзиліті, рекомендовану частоту, навіть поради щодо дозування для дітей і дорослих. Я відверто кажучи, давно вже звикла все перевіряти через цей сайт, бо інформація на ньому від лікарів, і все написано людською мовою, без медичної плутанини. Якщо тонзиліт у тебе хронічний, варто взяти це на озброєння.
Изображение
Жизнь прекрасна, когда рядом любимый человек!
zina900204
Помощник свадебной феи

Благодарил (а): 24 раз.
Дата свадьбы: 06.08.2011

Вернуться в Дневник невесты