Kopatuch писал(а):Моя знайома переселенка, звернулася в один фонд по допомогу. А їй там відмовили, типу у нас тут і так вистачає своїх, тому нових не беремо. Хіба так може бути? Я розумію що таким організаціям ніхто зарплату не дає, все на ініціативі людей, але ж..
Виглядає як неправильне ставлення, особливо коли мова про переселенців чи людей у складних обставинах. Так може траплятися — бо часто фонди працюють на волонтерських засадах, з обмеженими ресурсами, і коли заявки перевищують можливості — доводиться відмовляти. Але це не означає, що треба миритися з тим, що так має бути завжди.
Можна спробувати звернутись до кількох інших організацій. У нас зараз в Україні працює багато благодійних ініціатив, і не всі відмовляють. Дуже важливо, щоб фонди дотримувалися законів і прозорості — тобто мали офіційні статуси, документи та відкриті правила допомоги. Це зменшує «ручне» рішення «так/ні» і дає більше шансів отримати підтримку. Ось гарна стаття про те, які закони регулюють благодійність:
https://givingtuesday.ua/statti/yaki-zakony-regulyuyut-sferu-blagodijnosti-v-ukrayini/ вам також це буде корисно знати.
І ще — якщо фонд відмовив, не сприймайте це як кінець. Добре, коли є мережа підтримки — знайомі, спільноти переселенців, волонтерські групи. Іноді звернення до декількох джерел дає результат. Моя порада: не зупиняйтесь після першої відмови й шукайте варіанти далі — часто допоможуть там, де ви менше очікуєте.