zina900204 писал(а):У моєї сестри виявили порушення поля зору, і тільки після цього зрозуміли що проблема зовсім не в окулярах. Добре якщо клініка має томографію і обладнання для огляду сітківки в деталях, бо інколи зниження контрастності або туманність зору викликані змінами в судинах чи зоровому нерві. Такий огляд багато що прояснює.
Мені потрібна була
перевірка очей я звертався в цю клініку, і можу описати сам процес, бо це була найбільш ґрунтовна діагностика яку я проходив. Огляд почався з визначення рефракції одразу на кількох приладах, що дозволило порівняти результати і побачити різницю між очима. Потім лікар окремо перевірив гостроту зору на різних дистанціях, включно з тестами на сприйняття контрастності. Далі провели топографію рогівки і заміряли внутрішньоочний тиск, і тільки після цього перейшли до огляду очного дна на широкій зіниці.
На цьому етапі лікар детально переглянув сітківку, оцінив стан зорового нерва і судин, що дало змогу виключити більш серйозні стани. Наприкінці зробили тест на поле зору і отримали повний звіт з поясненнями. Лікар не просто озвучив сухі дані, а розклав усе по поличках і пояснив де саме з’являється напруга і чому. Такий підхід дозволив нарешті зрозуміти природу проблеми і підібрати оптимальну корекцію без зайвих призначень.